h

Nieuws van de afdeling

4 oktober 2017

Handtekeningen voor SPeeltuinen

Foto: Rino

Vandaag zijn we in Tolkamer geweest voor het ophalen van handtekeningen voor twee Speeltuinen. Zowel bij het buurten als tijdens het eerste verkiezingsdebat, afgelopen vrijdag in Lobith, werd er gevraagd om actie voor deze basisvoorziening. In de buurt wonen veel kleine kinderen waarvoor, in tegenstelling tot andere buurten, geen veilige speelgelegenheid is.

Lees verder
20 september 2017

Aandacht voor Bergvrede

Foto: Rino

Bewoners in Bergvrede hebben aangegeven een aantal verbeteringen in hun buurt te willen. Vandaag hebben we de wensen ondersteund met handtekeningen aan Wethouder Albers overhandigd.

Lees verder
31 juli 2017

SP in de buurt

Foto: Rino

Overal in het land gaan SP-ers de straat op om te spreken met mensen in buurten en wijken.
We praten over het verbeteren van buurten; behoud van de dorpsschool; bereikbaarheid van voorzieningen; verbetering van openbaar vervoer. Van een veilige straat tot goede betaalbare huizen. Van het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico tot aanpakken van overlastgevende bedrijven. We hebben laten zien wat onze partij in petto heeft. En dit is nog maar het begin. Samen heroveren we terrein op het doorgeschoten individualisme. Samen boeken we overwinningen en zorgen we voor sociale vooruitgang.

Lees verder
14 juli 2017

Leerlingenvervoer nader bekeken

Foto: SP Zevenaar

In de laatste week voor de schoolzomervakantie is de SP Zevenaar in gesprek geweest met chauffeurs in het schoolvervoer. Al langere tijd komen er bij de SP met regelmaat klachten binnen over AVAN. De klachten gaan over het doelgroepenvervoer in het algemeen en het leerlingenvervoer in het bijzonder. Natuurlijk willen wij ook de ervaringen van de chauffeurs weten.

Lees verder
24 mei 2017

Grote stap voor de Achterhoek: DubbelSPoor

Foto: SP

Een kleine stap voor de provincie Gelderland, een grote sprong voor reizigers van en naar de Achterhoek. Provinciale Staten heeft op 24 mei besloten, geld te reserveren voor verdubbeling van de regionale spoorlijn tussen Didam en Doetinchem. Ook is besloten dat deze verdubbeling binnen tien jaar in gang moet worden gezet. “Dit is fantastisch voor het spoor in de Achterhoek” zegt Maurits Gemmink, SP woordvoerder mobiliteit in de staten. “We voeren al zo’n tien jaar actie in en buiten de staten om spoorverdubbeling tot Doetinchem voor elkaar te krijgen.”

Lees verder
22 mei 2017

SP Steunt Ambulancepersoneel

Foto: Ed van der Schaft

Vandaag is de SP op bezoek geweest bij de ambulancepost in Zevenaar. Aanleiding voor dit bezoek is het plan van minister Schippers om marktwerking toe te gaan passen op de ambulancezorg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier