h

Geen parkeerontheffing

19 juli 2002

Geen parkeerontheffing

Onder druk van het college is de raad met uitzondering van uiteraard de SP-fractie erop teruggekomen te wachten met de uitbreiding van de blauwe zone in het centrum van Zevenaar.

De centrumbewoners zijn ten einde raad, zij kunnen hun auto niet, en als het aan het CDA ligt, nooit meer in de nabijheid van hun woning parkeren. De SP-fractie blijft bij het standpunt dat de centrumbewoners een parkeerontheffing moeten krijgen. De SP-fractie zal nu ook weer de waakhond op het stadhuis zijn en er voor zorgen dat er niet gesjoemeld zal worden met de enquête die plaats zal vinden onder de centrumbewoners.

Het heeft er alle schijn van dat de raadsfracties van de PvdA en VVD uitvoeren wat het college en met name de wethouders hun opdragen. Werd er eerst een motie ingediend, waarvan de SP-fractie ook mede-ondertekenaar was om te wachten met uitbreiding van de blauwe zone tot bekend was om hoeveel centrumbewoners het nu eigenlijk gaat die volgens de SP-fractie recht hebben op een parkeerontheffing. Bijna de gehele PvdA-fractie kwam erop terug; fractievoorzitter Paul Freriks denkt dat er sprake is van achterkamertjes-politiek en dat de PvdA-fractie onder druk is gezet door PvdA-wethouder mevrouw A. Klomp. Nog vreemder is het gedrag van de VVD-fractie, deze gaf als stemverklaring het met de centrumbewoners eens te zijn maar stemde toch voor een directe uitbreiding van de blauwe zone en de enquête af te wachten.

Het college maakt problemen die er niet zijn en de oplossing is zo simpel want als de centrumbewoners een parkeerontheffing hadden gekregen dan had ook de uitbreiding van de blauwe zone direct ingevoerd kunnen worden. - De blauwe zone uitbreiden tot het gehele centrum van Zevenaar.
- De meerderheid van de centrumbewoners maakt overdag geen gebruik van de parkeerplaatsen.
- De parkeersplaatsen die langparkeerders zoals ambtenaren en winkelpersoneel nu bezet houden komen vrij voor het winkelende publiek.
- Geen automobilisten die zoeken naar een "vrije" plaats.

U bent hier