h

De juiste weg naar de huisartsenpost moeilijk te vinden

29 augustus 2002

De juiste weg naar de huisartsenpost moeilijk te vinden

De Gemeente Zevenaar lapt de service aan de bewoners van de regio aan hun laars. Met schlemielige A4-tjes wordt de bewegwijzering naar de (regionale) huisartsenpost geregeld nu de Kampsingel opnieuw bestraat wordt. Ook hier heeft het college weer eens niet goed nagedacht en zij heeft getracht om tijdens deze weken durende operatie bewegwijzering naar de huisartsenpost te kunnen volstaan met een paar A4-tjes knullig vastgemaakt aan palen. De SP-fractie is niet te spreken over deze gang van zaken en heeft het college de volgende schriftelijke vragen gesteld en geƫist om zo snel mogelijk orde op zaken stellen.

Geacht College,

De gezondheidszorg is een groot goed en verworven recht voor iedereen, de SP-fractie maakt zich ernstig zorgen zoals het college denkt hier mee om te moeten gaan, met name wat betreft de bewegwijzering naar de regionale huisartsenpost.

De SP-fractie heeft daarom de volgende schriftelijke vragen.
1. Is het college het met de SP-fractie eens dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met de belangen van hen die een beroep moeten doen op de huisartsenpost?
2 Heeft het college zich gerealiseerd dat tijdens de wegwerkzaamheden de huisartsenpost moeilijk te bereiken is?
3. Is het college bekend dat de huisartsenpost ook een regionale functie heeft?
4. Waarom is gekozen voor een bewegwijzering naar de huisartsenpost voor een A4-tje in plastic hoes met daarop de tekst dokterspost?
5. Is deze bewegwijzering weersbestendig?
6. Is deze bewegwijzering zodanig bevestigd dat deze ten alle tijde goed blijft zitten en zoja hoe is het dan mogelijk dat op sommige plaatsen het A4-tje ergens onderaan de paal hangt?
7. Is met de bewegwijzering er rekening mee gehouden dat deze van een afstand goed te lezen is en zo nee waarom niet?
8 Waarom staat er op de bewegwijzering de tekst dokterspost terwijl de juiste aanduiding huisartsenpost is?
9 Gezien dat de huisartsenpost hoofzakelijk 's nachts en in het weekend bezoekt voldoet de bewegwijzering dan ook nog?
10 Gezien de schlemielige manier waarop deze bewegwijzering tot stand is gekomen, eist de SP-fractie dat op korte termijn de A4-tje vervangen worden door betere exemplaren die voldoen aan de hiervoor gestelde vragen!

U bent hier