h

SP-idee, één wethouder minder wordt door de PvdA overgenomen

19 november 2002

SP-idee, één wethouder minder wordt door de PvdA overgenomen

De SP-fractie is verheugd dat nu ook de PvdA tot de ontdekking gekomen is dat vier wethouders teveel is voor een gemeente met minder dan 30.000 inwoners. Fractievoorzitter Peter Donker is zelfs wel bereid hun eigen wethouder Netty Klomp hiervoor op te offeren (de Gelderlander 19-11-2002).

De SP-fractie vindt het vreemd dat de PvdA hun lijsttrekker daarvoor in aanmerking laat komen en vraagt zich daarbij af of er niet meer aan de hand is, een openbare discussie over deze zaken zou meer op zijn plaats geweest zijn, het gaat er bij de SP-fractie niet om wie plaats moet maken in het college!

Het is vreemd om in hetzelfde bericht in de Gelderlander te lezen dat de PvdA met de Socialistische Partij constateert dat er veel 'lucht' in de begroting zit, terwijl de gehele gemeenteraad, met uitzondering van de SP-fractie, op 24 juni 2002 het eens was met de stelling dat 'het streefgetal voor de bezuinigingen tenminste € 1.900.000,00 is.

Het is wel erg gemakkelijk om de OZB te verhogen, de kiezers zullen de PvdA hier wel hun dankbaarheid over tonen en anders zal de SP de kiezers wel herinneren aan deze zet. De motivatie dat onze gemeente een 'goedkope' Gelderse gemeente is geen reden om die reden de belasting te verhogen. De PvdA had zich meer moeite mogen getroosten en in navolging van de SP-fractie moeten onderzoeken waar wel ons gemeenschapsgeld geld in het verleden naar toe is gegaan.

U bent hier