h

Commissie welzijn fluit VVD-wethouder terug

4 februari 2003

Commissie welzijn fluit VVD-wethouder terug

Zonder na te denken heeft de VVD-wethouder van Welzijn een aanvullende subsidie voor bejaardentehuis Pelgromhof afgewezen.

Wat is er aan de hand? Een aantal bejaarden welke niet in meer in staat zijn om voor zichzelf een warme maaltijd te verzorgen, worden door het RIO doorverwezen naar de Pelgromhof alwaar zij 5 dagen per week een warme maaltijd kunnen nuttigen, in eerste instantie ging het in het jaar 2000 om ongeveer 50 bejaarden, in totaal werden dus ruim 10.000 maaltijden op jaarbasis verstrekt. De gemeente subsidieerde deze verstrekking met een bedrag van € 0,45 per maaltijd.

In de loop van het jaar 2001 -2002 werden een tiental bejaarden meer door het RIO geindiceerd en de verstrekking door het Pelgromshof kwam daardoor op ruim 13.000 verstrekkingen. De directeur van het bejaardentehuis trok daarom terecht bij de wethouder aan de bel om een aanvulling op de subsidie te krijgen van € 450,00.
De wethouder gaf niet thuis, de VVD-wethouder heeft zelfs verzuimd de commissie (raad) hiervan in kennis te stellen.

De wethouder motiveerde zijn besluit dat de ouderen heden ten dage over het algemeen wel over een aardig pensioentje beschikken en dat ze maaltijd maar uit eigen zak moeten betalen. Directeur Vos gaf aan dat met het huidige budget hij in oktober door de subsidie heen is en dan moet stoppen.

SP-commissielid Uilenhoed wreef de wethouder in, dat als Uilenhoed over vijf jaar 65 zou worden, hij en met hem duizenden anderen het alleen met de AOW zou moeten doen, en dat hij er flauw van werd dat Wethouder Jansen niet iets anders kon bedenken, maar ja als VVD-er kom je alleen voor je eigen achterban op.

Gelukkig dacht de commissie er net zo over als de SP, de wethouder werd gesommeerd om met een ander voorstel te komen. De SP zal tot het uiterste gaan om deze voorziening voor hen die het nodig hebben in stand te houden.

U bent hier