h

Invalideparkeerplaats in Zevenaar niet te betalen

24 februari 2003

Invalideparkeerplaats in Zevenaar niet te betalen

In het kader van de bezuinigingen heeft de gemeenteraad (lees CDA en VVD), tegen de wil van de SP-fractie, het besluit genomen om de aanleg van invalideparkeerplaatsen in principe kostendekkend te maken.Het gevolg van dit besluit is dat een invalideparkeerplaats in Zevenaar niet te betalen is.

Op 9 januari 2003 is er een ambtelijk advies naar het college comform dit raadsbesluit. Het college heeft dit advies overgenomen en gepubliceert in de besluitenlijst dd. 14 januari 2003 zonder overigens bedragen te noemen.

Als het college ook het advies van de ambtenaren had overgenomen om de commissie grondgebied hiervan in kennis te stellen en het bedrag van € 368,00 had genoemd, was het wellicht niet zo ver gekomen.

Het is duidelijk dat voor iemand die op bijstand is aangewezen dit bedrag niet op te hoesten is. Een burger van Zevenaar heeft op 7 februari 2003 toen hij geconfronteerd werd met een verplichte verhuizing de SP van dit bedrag in kennis gesteld. De SP-fractie nieuwsgierig als altijd was benieuwd hoe het bedrag van € 368,00 tot stand gekomen is.

Wethouder de Konink was in een gesprek op 13 februari 2003 met betrokkene en de SP het er al heel snel over eens dat bij een verhuizing een ander tarief zou moeten gelden. Nu leest de SP-fractie dat bij verhuizing een tarief berekend zal worden van € 190,00. Uitgaande van bovenstaande caculatie kan de SP, met de beste wil van de wereld, er niets meer van maken dan € 115,00, (3 manuren en vervoerskosten) tenslotte kunnen de stenen en het zand hergebruikt worden.

Als de gemeente blijft volharden in deze tarieven voor mensen die niet om hun handicap gevraagd hebben, dan kunnen ze zich wenden tot de SP in Zevenaar. De SP wil de eventueel gedupeerde(n) graag helpen door een paaltje te verplaatsen en een paar witte strepen te trekken.

U bent hier