h

Regelgeving bijzondere bijstand kan en moet beter

1 juli 2003

Regelgeving bijzondere bijstand kan en moet beter

Op zich lijkt de regelgeving bijzondere bijstand in de gemeente Zevenaar dik in orde te zijn, echter indien men de regelgeving nader bestudeerd, komt men tot de conclusie dat de rechthebbende(n) eventueel de mist in kunnen gaan en bijzondere bijstand mislopen.

De SP-fractie heeft daarom ook het college van B & W verzocht deze regelgeving nader te beschouwen en aan te passen. Wat is het geval: In de regelgeving staat dat met terugwerkende kracht van één jaar met inachtneming van de datum van aanvraag de bijzondere bijstand verleend kan worden. Het probleem zit hem nu in de datum van aanvraag.

Wat kan het geval zijn: Een rechthebbende heeft kosten gemaakt die voor bijzondere bijstand in aanmerking komen in de periode januari 2002 tot en met december 2003. Hij of zij wacht de jaaropgave af, over het algemeen wordt die pas in de maand februari ontvangen, hij of zij heeft nog meer papieren nodig en gaat halverwege de maand maart 2003 naar het loket van de afdeling Welzijn en vraagt bijzondere bijstand aan. In dit geval loopt de rechthebbende de bijzondere bijstand over de maanden januari 2003 tot en met maart 2003 mis.

Namens de SP-fractie heeft Hans Uilenhoed het college op hierop gewezen en gevraagd de regelgeving dusdanig aan te passen, dat bijzondere bijstand over het gehele voorgaande belasting jaar uitgekeerd zal worden.

U bent hier