h

Zevenaar ontsnapt (niet zonder gevolgen?) aan een milieuramp

23 juli 2003

Zevenaar ontsnapt (niet zonder gevolgen?) aan een milieuramp

Niemand kan met zekerheid vertellen wat de gevolgen kunnen zijn van het uitbranden van een gedeelte van de inktfabriek Sicpa Sinclair. Pas later zal blijken wat voor chemische tijdbom in het milieu terecht is gekomen. Milieudeskundigen van de gemeente Zevenaar en Rijkswaterstaat zijn al dagen in de weer om de gevolgen voor het milieu in kaart te kunnen brengen. Het kan zijn dat giftige stoffen van de fabriek met het bluswater in de grond terecht zijn gekomen.

De waarschuwing aan ouders in de genoemde wijken luidt kinderen voorlopig bij open water vandaan te houden. Hondenbezitters wordt aangeraden hun hond voorlopig niet langs de Edisonstraat en Mercurion uit te laten. De loco-burgemeester Theo van den Konink heeft de Socialistische Partij beloofd dat alle rapporten van alle onderzoeken openbaar gemaakt zullen worden en besproken zullen worden in de commissievergadering 'grondgebied'na het reces in september. Zolang wil de SP uiteraard niet wachten en eist inzage onmiddelijk na het uitbrengen van een of merdere rapporten.

Blijf nog de vraag over de melding dat er paarse water uit de waterleiding bij een bewoner op de Horst kwam. De SP nam geen genoegen met de mededeling dat het niet gevaarlijk zou zijn en heeft aan Linda Dunant, woordvoerder van Vitens, gevraagd naar de samenstelling van het paarse water, als mogelijke oorzaak werd genoemd het loslaten van roestdeeltjes aan de binnenkant van de waterleiding, maar roestkleurig is zeker geen paars.

vervuild slootwater

Dat het slootwater er na 3 dagen weer normaal uitziet is voor de SP geen gerustelling op zich.

U bent hier