h

Ondanks vragen SP: Huisartsenpost met carnaval niet bereikbaar

22 februari 2004

Ondanks vragen SP: Huisartsenpost met carnaval niet bereikbaar

De lokatie en bereikbaarheid van de regionale huisartsenpost aan de Kampsingel is de SP altijd al een doorn in het oog geweest. Vorig jaar is er met succes actie gevoerd door de SP-afdelingen in de regio met als gevolg dat de huisartsenpost verplaatst zal worden bij het streekziekenhuis in Zevenaar.

Al jaren wordt op de Kampsingel met carnaval de stoet voor de carnavalsoptocht opgesteld op de Kampsingel, hierdoor werd de huisartsenpost nagenoeg onbereikbaar, het maar voor een paar uur maar toch kan dit voor grote problemen zorgen bij de patiƫnten die voor hulp aangewezen zijn voor de eerste lijnshulp.
Om dit jaar deze problemen voor te zijn heeft fractievoorzitter van de SP, Paul Freriks, dit onder de aandacht gebracht in de commissievergadeing van Algmene Zaken en vragen hierover gesteld aan diegene die verantwoordelijk is voor de portefeuille Veiligheid burgemeester Jan deRuiter.
Helaas heeft dit niet mogen baten, de opstelling voor de stoet was ook dit jaar weer op de Kampsingel.

SP-raadslid Hans Uilenhoed vernam persoonlijk van een van de medewerkers van de huisartsenpost dat zij niet op de hoogte waren van de afsluiting van de Kampsingel.
Ook de aanwezige patiƫnten hadden geen goed woord over voor het organisatiecomite.
De chauffeur van de dienstdoende arts zei tegen Uilenhoed dat hij nu onmiddelik met de arts naar een spoedgeval toe moest en geen idee had hoe hij langs de inmiddels opgestelde stoet moest rijden.

Saillante details waren dat collega raadsleden van de PvdA (Anneke Rodriques Cohen) en de VVD (Wim Zwart) de carnavalsoptocht aan het controleren waren, toen Hans Uilenhoed hen de onbereikbaarheid van de huidsartsenpost op aansprak keken ze hem aan alsof ze water zagen branden.

Ook schijnt er niemand aan gedacht te hebben dat de ambulance garage onder de huisartsenpost gehuisvest is.

De Socialistische Partij gunt iedereen zijn of haar carnvalsplezier maar is van mening dat dat plezier niet ten koste mag en kan gaan van hen die dokershulp nodig hebben.

U bent hier