h

Uitvoerder atletiekbaan aangewezen door NMA als frauderend

6 april 2004

Uitvoerder atletiekbaan aangewezen door NMA als frauderend

We horen de verwijten al: Socialistische Partij... Er zijn belangrijkere zaken in de wereld dan een paar scheuren op een atletiekbaan. Op hoofdlijnen besturen SP en niet op details.

Maar volgens fractievoorzitter Paul Freriks is dit geen detail: 'De Zevenaarse atletiekbaan is in 1996 aangelegd. Kosten 1,3 miljoen gulden. Er werd voor een nieuw procede gekozen. (hergebruik) Gemalen autobanden met kleur en lijm etc. Uitvoerder was de Fa. Groenewoud. De baan zou er 30 jaar piekfijn uitzien en ze gaven met genoegen 10 jaar garantie. De gemeente is als betaler "garantiehouder" en niet de desbetreffende atletiekvereniging te weten AV de Liemers. Na een paar jaar kwamen de eerste scheuren en bobbels. Om te huilen voor zo'n dure baan.'

Paul Freriks vervolgt: 'Ik weet trouwens nog dat bij de heropening de bestuursvertegenwoordigers van Zevenaar vol trots spraken over de vernieuwde baan en de destijds verantwoordelijke wethouder sprak eveneens vol trots over de baan tijdens het NK Veteranen (1998) en het NK Junioren A/B (1999).'

Nu is er mogelijk:
- niet goed gemengd. (let op: scheelt tijd dus geld)
- teveel gemalen autoband en te weinig vulsel gebruikt. (let op: autobanden kosten niks vulsel wel: tel uit je winst Groenewoud?) Groenewoud dat door de NMA aangewezen als frauderend bedrijf bij de aanleg van atletiekbanen.

Wat doet Groenewoud? Een beetje vulmiddel in de scheuren. De atletiekvereniging heeft al vaak aan de bel getrokken. Vorig jaar heeft de SP hier vragen over gesteld. Er zou aan gewerkt worden... Ja ja en dat is gebeurd. U begrijpt het al... vulmiddel. Zo kan ik het ook. Prive zou je zoiets nooit gepikt hebben. Het procede deugt niet dus.. je hebt garantie, eruit die baan en leg een fatsoenlijke aan Groenewoud.

Zit deze gemeente opgescheept met een te begripvolle wethouder die geen gebruik wenst te maken van de rechten. 10 jaar garantie is 10 jaar jaar garantie. Gemeente Zevenaar! Actie! Claimen! Schakel je eigen juristen in! Zet ze aan het werk, voordat de 10 jaar om zijn en de atletiekvereniging nog verder in de penairie komt door een frauderende uitvoerder en alle onzalige bezuinigingen. Want het is natuurlijk nog maar een kwestie van tijd of de atletiekbond keurt deze baan af voor wedstrijden. Je trapt met spikes in die scheuren en je krijgt de grootste ongelukken.

De SP bezint zich op de juiste actie, mocht het volgens wethouder Wiendels constructief overleg op niets uitlopen. Weer schriftelijke vragen stellen vindt de SP-fractie zinloos.

U bent hier