h

SP deelt solidariteitspamflet voor BAT-personeel uit

12 juni 2006

SP deelt solidariteitspamflet voor BAT-personeel uit

Bij de demonstratie van het BAT-personeel in Zevenaar heeft de SP een solidariteitspamflet uitgedeeld. De SP is van mening dat sluiting van de BAT-fabriek in Zevenaar een voorbeeld van maatschappelijk onverantwoord ondernemen is. Het kabinet moet met de Nederlandse Raad van Commissarissen om tafel gaan zitten om de fabriek open te houden.

"Voor
Werknemers en belangstellenden voor de poorten van de BAT-fabriek

Er was een grote opkomst bij de protestmars die van de fabriek naar het CWI liep. Bij het CWI was minister Brinkhorst van economische zaken op bezoek. De Ondernemingsraad overhandigde hem een brandbrief met de oproep zich in te zetten voor de BAT-fabriek. Brinkhorst vond dit een verantwoordelijkheid van BAT zelf en zag geen rol voor het kabinet hierin.

"Bij
Voor het CWI-gebouw in Zevenaar

Afgelopen vrijdag was SP Tweede Kamerlid Ewout Irrgang op bezoek bij de BAT-fabriek. Volgens hem moet het kabinet zich inzetten voor het openhouden van de fabriek. Irrgang: "Bij NedCar in Limburg zet het kabinet zich wel in, terwijl de bedrijfseconomische situatie daar veel moeilijker is. Dit bedrijf is gewoon zeer winstgevend. Het kabinet mag zich hier niet afzijdig houden en moet druk op BAT gaan uitoefenen."

"Protestbord
Protestbord tegen het kabinet

Lees ook het solidariteitspamflet: Sluiten BAT-fabriek Zevenaar: Maatschappelijk onverantwoord!
Lees het verslag op de website van SP-statenlid Toine van Bergen
Ewout Irrgang doet verslag van zijn werkbezoek in Zevenaar

U bent hier