h

Muziekinstrumenten ongebruikt in Westervoort

19 december 2007

Muziekinstrumenten ongebruikt in Westervoort

Enkele maanden geleden heeft de ledenwerkgroep SP Westervoort, vernomen dat er in het voormalige lokaal van de Liemerse Muziekschool aan de Paepestraat een aantal muziekinstrumenten opgeslagen staan. Deze materialen zijn indertijd door de gemeente aangeschaft met als doel een dependance van de muziekschool in Westervoort te starten.

Helaas heeft dit project niet het gewenste aantal leerlingen opgeleverd en is de muziekschool in Westervoort verdwenen. Het is verwonderlijk dat de materialen nog steeds opgeslagen liggen in het lokaal. Deze spullen liggen te verstoffen terwijl dat absoluut niet nodig is! Het gaat hier om dure, kwalitatief goede muziekinstrumenten die nog jaren met veel plezier gebruikt kunnen worden.

SP Westervoort stelt voor om deze materialen weer in gebruik te nemen. Er zijn in Westervoort genoeg partijen te bedenken die graag deze materialen willen gebruiken. Hierbij denken wij aan, onder meer: muziekverenigingen, koren, scholen, en het jongerencentrum. De afgelopen jaren is de gemeente genoodzaakt geweest om op alle fronten subsidies te verminderen en daar hebben veel van deze partijen last van gehad. Het zou voor boven genoemden een kleine pleister op de wonde kunnen zijn als deze materialen verdeeld worden.

Over deze kwestie heeft de SP in augustus bij de gemeente aan de bel getrokken. Tot toe onze spijt moeten wij concluderen dat de gemeente nog niet gereageerd heeft en dat er dus ook nog geen actie ondernomen is! Terwijl de gemeente met haar zogenaamde servicenormen een klantgerichtere houding aan probeert te nemen, gebeurt er in werkelijkheid weinig en liggen er nog steeds kostbare, nuttige materialen te wachten tot ze in gebruik genomen worden. Toch jammer……

Ledenwerkgroep SP Westervoort

U bent hier