h

SP Zevenaar ondersteunt protest inwoners van Lathum tegen de voorgenomen plaatsing van 4 windturbines

27 augustus 2008

SP Zevenaar ondersteunt protest inwoners van Lathum tegen de voorgenomen plaatsing van 4 windturbines

De gemeente Duiven is voornemens om 4 windturbines te plaatsen praktisch op de grens van Duiven en Zevenaar, op een steenworp afstand van Lathum.

Op dinsdagavond 28 augustus vond een commissievergadering plaats in het gemeentehuis van Duiven, waarin de bezwaarschriften van o.a. de inwoners van Lathum, Natuurmonumenten, veehouders, bewoners van het rijksmonument Huis te Lathum en andere betrokkenen hun grieven tegen deze bouw konden toelichten. Allen konden rekenen op applaus van het publiek.
De SP afdeling Zevenaar heeft zowel aan B&W Duiven als aan de commissie een brief overhandigd, waarin de afdeling zich solidair verklaart met de inwoners van Lathum. Ook verbaasde het de afdeling, dat B&W van Duiven een dringend beroep van de gemeente Zevenaar om dit plan niet door te laten gaan, naast zich neer gelegd heeft. Dit ondanks het feit dat 90% van de inwoners van Lathum zich tegen de bouw heeft uitgesproken.
De geluidsoverlast, de horizonvervuiling, de negatieve adviezen van de commissie welstand, elkaar tegensprekende "deskundigen" , de gemeente Duiven zet door. De vertegenwoordiger van de gemeente hield een volstrekt onduidelijk juridisch-technisch betoog, waarin het woord "mens" niet voor kwam. Wel bestond hij het om aan te geven dat een windmolen park "een toeristische attractie" was. Hoongelach was uiteraard zijn deel.
De genoemde commissie zal advies uitbrengen aan B&W Duiven, maar zoals de voorzitter fijntjes opmerkte, B&W kan dat advies naast zich neerleggen.
Wordt vervolgd.

U bent hier