h

SP maakt werk van fietsenprobleem op het NS station

6 november 2008

SP maakt werk van fietsenprobleem op het NS station

Treinreizigers hebben hun mening kunnen geven en werden bovendien getrakteerd op een warme bak koffie!

Actie fiestsprobleem Duiven

Vanochtend heeft de SP Duiven de treinreizigers geënquêteerd over het fietsenstallingprobleem van het NS station van Duiven. Deze enquête bestond uit een viertal vragen waarin werd gevraagd of de reizigers op de fiets gekomen zijn, of zij vinden dat er voldoende fietsenstallingsruimte is, of zij vinden dat er een bewaakte fietsenstalling moet komen en of zij bereid zijn daarvoor willen betalen. Hoewel de enquête nog verder uitgewerkt moet worden, kunnen we nu al stellen dat de overgrote meerderheid vind dat er te weinig stallingsruimte is en dat er veel animo is voor een bewaakte stalling. “Kan ik eindelijk op mijn goede fiets naar het station komen” was een veel gehoorde opmerking.

Fietsprobleem station Duiven

De SP Duiven wil de uitslag van deze enquête aan de betrokken wethouder presenteren en daarbij tevens voorstellen om een actief beheersbeleid te voeren op het station. Hierbij denken wij aan een beheerder met een bewaakte fietsenstalling. Op die manier gaan meer mensen op de fiets naar het station en is er minder vernieling. Wanneer er ook een servicepunt gerealiseerd wordt, waar de fietser bijvoorbeeld terecht kan voor een kleine reparatie, stimuleer je het gebruik van het openbaar vervoer en maak je het veiliger als je van of naar het station fietst.
Fietsprobleem station Duiven

In het persoonlijk contact dat de SP Duiven met de inwoners van de gemeente Duiven deze ochtend had, hebben ook weer de nodige ideeën opgeleverd voor verdere acties.

U bent hier