h

SP Zevenaar verlegt grenzen

28 augustus 2009

SP Zevenaar verlegt grenzen

Een aantal bestuursleden van SP Zevenaar heeft deze titel letterlijk genomen: op 27 augustus zijn zij gaan kijken en luisteren in Elten (Dld). Daar hield een z.g. burgerinitiatief een voorlichtingsbijeenkomst over –het klinkt ons bekend in de oren- de Betuwe Linie!

SP Zevenaar verlegt grenzen

Zoals bekend is dit prestigewerk nog steeds een fiasco van ongeveer 5 miljard euro in Nederland en eindigt deze lijn op het tientallen jaren ouderwetse spoorwegnet bij Emmerich. Tot nu toe passeren slechts mondjesmaat de treinen uit Rotterdam de grens.

Er is ooit een verdrag gesloten waarin Duitsland belooft een passende aansluiting te realiseren van grens Emmerich tot Oberhausen, waarna de verdeling van de containertreinen verder over Europa wordt geleid.

Het genoemde burgerinitiatief ziet dezelfde problemen opkomen waar de SP destijds in Nederland ook voor gewaarschuwd heeft. Namelijk gigantische kosten-
overschrijdingen, lawaaioverlast, veiligheid van omwonenden, de aanscherping van Europese regels, vraagstukken van ondertunneling en/of overkapping, treinen met gevaarlijke stoffen die dwars door steden en dorpen rijden enz.

Lijsttrekker Jan Hendriks

Jan Hendriks - SP Zevenaar

Er waren vrij veel Nederlanders, ook uit de lokale politiek van Zevenaar, want naast de SP waren o.a. aanwezig CDA en Sociaal Zevenaar.

Het burgerinitiatief kreeg vele vragen van de bevolking te horen, en ook dat men zich in grotere verbanden moet verenigen om iets te bereiken. Ook politiek, hoewel dat daar nog gevoelig ligt. De enige partij die zich er krititisch over uitspreekt is Die Linke.

Meer informatie hierover: www.ig-biss.de.

U bent hier