h

actie tegen armoede bij presikhaaf

22 november 2010

actie tegen armoede bij presikhaaf

Donderdagnamiddag 18 november verzamelden een aantal SP-ers uit Arnhem, De Lingewaard, Zevenaar en Westervoort, zich bij de Sociale Werkplaats Presikhaaf in Arnhem. In het kader van de landelijke actie tegen de armoede als gevolg van het beleid van het kabinet Rutte, werd geprobeerd de mensen van de Sociale Werkplaats een hart onder de riem te steken door te laten zien dat de SP ook voor hen opkomt.

Bij het einde van de werktijd werden zij door de SP-ers opgevangen en gevraagd hun steun te betuigen aan deze actie. Dit kon op veel instemming rekenen.
De kaarten en handtekeningenlijsten werden door bijna iedereen die aangesproken werd, ingevuld, cq. getekend. Op een gegeven moment hoefden we niet eens meer zelf mensen aan te spreken, dat werd wel door hun eigen collega's gedaan. "Hier bij die man/vrouw moet je even je naam opgeven."

Binnen een half uur werden ruim 200 steun betuigingen ontvangen. Een mooie "flitsactie" als voorbereiding op de landelijke manifestatie tegen armoede in Den Bosch op zaterdag 27 november a.s.

www.armoedewerktniet.nl

U bent hier