h

Gelderse SP stelt verkiezingsprogamma en kandidatenlijst vast

26 november 2010

Gelderse SP stelt verkiezingsprogamma en kandidatenlijst vast

Provinciale VerkiezingenDe Gelderse SP leden aanwezig tijdens de regioconferentie op 13 november in Arnhem hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld waarmee de SP de komende provinciale verkiezingen van 2 maart 2011 ingaat. Eric van Kaathoven werd tot lijsttrekker verkozen.

Tijdens de regioconferentie was er grote steun voor de kandidatenlijst waarmee de SP de verkiezingen ingaat. Met deze kandidaten kiest de SP voor continuïteit maar biedt zij ook de ruimte voor nieuw talent. Vier van de zes zittende statenleden zijn herkiesbaar en staan op verkiesbare plaatsen. De overige twee hebben zich niet gekandideerd.

De lijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Eric van Kaathoven (38) uit Elst. Op nummer 2 staat de 26-jarige Edenaar Alex Mink. Agnes Lewe (plaats 3) en Cobi van Driel (nummer 5) zijn als zittende statenleden ook herkiesbaar. Plaats 4 wordt ingenomen door SP-veteraan Peter Lucassen, voormalig raadslid en wethouder in Nijmegen en het eerste Gelderse SP-statenlid in 1995, op plaatsen 6 en 7 staan nieuwkomers Peter de Vos uit Gaanderen en Gazjbin Hakim uit Ermelo. Op 8 Marco Mulder uit Winterswijk, op 9 Noor de Laat uit Zevenaar en nummer 10 is Eric van Dijk uit Beuningen.

Meer informatie over de eerste tien kandidaat statenleden en het verkiezingsprogramma kunt u lezen op gelderland.sp.nl/verkiezingen

U bent hier