h

voortgang gemeentehuis

23 januari 2011

voortgang gemeentehuis

Het is overduidelijk dat zowel de collegepartijen CDA en Lokaal Belang, maar ook Sociaal Zevenaar, bereid lijken een projectontwikkelaar blind te willen volgen; zolang dit maar leidt tot nieuwbouw op het BAT terrein. De plannen voor een nieuw gemeentehuis denderen voort. Met raadsvergaderingen achter gesloten deuren tot gevolg. Waarom al deze geheimzinnigheid? Om de belangen van de ‘geheime’ marktpartij te beschermen?

Een marktpartij die graag het BAT terrein wil verwerven, zeker als daar een opdracht voor de bouw van een nieuw gemeentehuis aan vast zit, heeft nl. verklaard dit zeker te kunnen bouwen voor het bedrag dat gemeente hiervoor heeft begroot.

Nu moet er op 26 januari door de gemeenteraad ingestemd worden met een ‘intentieverklaring’, betreffende het BAT terrein.
Pas op 25 januari krijgt onze fractie de beschikking over nieuwe documenten, waaruit moet blijken of ze ook met meeweging van het eerder vergeten “programma van eisen”, binnen de voorgestelde begroting een gemeentehuis kunnen bouwen.
Tja, gelezen hebben we het dan wel op tijd, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Er is geen tijd voor gedegen overleg hierover binnen onze fractie, geen tijd voor een evt. afstemming met gelijkgezinde fracties, voor toetsing van de plannen door financiële en juridische deskundigen.

Zolang er geen ruimte is voor maatschappelijke discussie over dit onderwerp, zolang de feiten (op straffe van juridische maatregelen) achter gesloten deuren moeten blijven, is in onze ogen, een serieuze afweging over dit onderwerp helemaal niet mogelijk. Daarnaast vragen wij ons ernstig af hoe de verplichte openbare aanbesteding ooit nog vorm moet krijgen in dit project. Dat is geen probleem zegt het college: “Er is een contract tussen de eigenaar BAT en een mogelijke koper. De gemeente staat daar buiten.” Oh ja?? In onze ogen niet helemaal, als een nieuw gemeentehuis deel uitmaakt van de deal.

Dit mogen wij u wel melden:
Ondanks de bezuinigingen die onze gemeente de komende jaren boven het hoofd hangen, blijkt een meerderheid in de gemeenteraad bereid, vele ?? miljoenen Euro’s in een nieuw gemeentehuis te stoppen.
Hoe dit recht doet aan de inwoners van Zevenaar is ons een raadsel.
Help ons, de gemeenteraad te overtuigen van de noodzaak om zuinig met ONS geld om te gaan, teken onze web-petitie: Stop duur Gemeentehuis, behoud van voorzieningen

U bent hier