h

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten in Montferland

9 november 2011

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten in Montferland

De zorg staat nadrukkelijk in het centrum van de belangstelling. Vanzelfsprekend, want de zorg gaat alle mensen aan. De komende tijd gaat er veel veranderen in de zorg. Er komen bezuinigingen aan en de rijksoverheid gaat een aantal zorgtaken overhevelen naar de gemeente. Een gemeente die daar niet de bijbehorende zak geld bij krijgt. Het recht op zorg, gegarandeerd in de AWBZ, wordt een gemeentelijke voorziening. Als het geld op is, zullen bepaalde vormen van zorg niet meer beschikbaar zijn. Ook de jeugdzorg zal overgeheveld worden naar de gemeente, waar dit nu nog een taak van de provincie is.

Op donderdagavond 24 november organiseert de SP een thema avond over zorg in Montferland. Een panel van deskundigen uit Montferland zal samen met Tweede Kamerlid Renske Leijten discussiƫren over de zorg en de aankomende bezuinigingen. Daarnaast zullen de leden van het panel ook vragen vanuit het publiek beantwoorden.

Renske LeijtenAls leden van het panel hebben toegezegd: Mevr. Loes Westerhof (manager Stichting ZoZijn) en Dhr. F.Flierman (manager Stichting Mee).

De thema avond vindt plaats in het gebouw Waverlo, Kerkstraat 2 in Didam.
De zaal is open vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Zie ook: Het zorgplan van de SP

U bent hier