h

Geen vertrekbonus voor de voorzitter van de Stadsregio van 109.000 EURO

29 november 2012

Geen vertrekbonus voor de voorzitter van de Stadsregio van 109.000 EURO

De SP diende tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in, medeondertekend door GroenLinks, tegen een vertrekpremie voor de scheidend voorzitter van de Stadsregio. De Stadsregio heeft besloten om deze voorzitter, de heer Modder, een bonus van 109.000 EURO mee te geven. Terwijl er toch al een riante wachtgeldregeling bestaat voor deze functionaris. Helaas hebben de wethouders van Norel en Nijland, die namens Zevenaar in de Stadsregio Raad zitten, voor dit cadeautje gestemd.

In de motie wordt het College opgedragen om alles in het werk te stellen om dit besluit terug te draaien en in de toekomst de Raad van tevoren te raadplegen alvorens dit soort cadeaus uit te delen. De Zevenaarse Raad heeft deze motie raadsbreed aanvaard. Ook in andere gemeenteraden, bijvoorbeeld in Nijmegen, Wijchen en Rheden, zijn moties met deze strekking aangenomen.

U bent hier