h

SP stelt foute voorlichting Montferland aan de kaak

10 februari 2013

SP stelt foute voorlichting Montferland aan de kaak

Op maandagavond 4 februari heeft SP lid Margret Houdijk (werkgroep Montferland), gebruik gemaakt van het burgerinspreekrecht in het gemeentehuis in ’s Heerenbergh. Het was een vervolg op een eerdere inspreekavond van 28 oktober 2012. Daarin werd de Raad aan de hand van de gemeentelijke folder over de WMO tijdens voorlichtingsbijeenkomsten, gewezen op het feit dat er feitelijke onjuistheden in stonden over de hulp die mensen krijgen als de gemeente de uitvoering van het Rijk overneemt.

Zo werden uitsluitend Alfahulpen genoemd, omdat dat nou eenmaal goedkoper is, en werd ook verteld dat deze mensen een netto vergoeding van € 12,50 per krijgen. Dat laatste is ook niet juist. Ook werd verteld dat er niets zou veranderen voor de mensen. In een daarop volgend gesprek met de verantwoordelijke wethouder hield zij bij hoog en laag vol, dat het netto uurloon wel degelijk € 12,50 was. Hetgeen niet zo is, want er moeten daarover diverse wettelijke lasten betaald worden. Ook worden er voor familie bestemde z.g. Zorgcontracten ook uitgegeven aan mensen, die geen familierelatie hebben met de cliënten waar zij werken, hetgeen deze contracten niet rechtsgeldig maken. Op al deze zaken is de Raad niet ingegaan.

Daarom worden nu opnieuw bewijzen, zoals o.a. een artikel uit de Staatscourant over de algemeen bindend verklaarde CAO-VVT, en de openbare brief aan de Gemeenteraad van Jan Kramer Advies Bureau van 17 januari 2013 met een groot aantal vragen, als bijlagen aan de Commissie Welzijn uitgereikt.Dit alles brengt de SP er toe, te vragen om onze kritiek nu wel serieus te nemen.

Hierna konden er vragen gesteld worden. De VVD liet al meteen weten niet erg geïnteresseerd te zijn, want “als de SP vindt dat er wetten zijn overtreden, moet de SP zich maar tot de rechter wenden.”
Ook de PvdA wethouder mevrouw I. Wolsing verklaarde nooit het woord netto loon in relatie tot genoemde € 12,50 gezegd te hebben. Deze mededeling “staat op gespannen voet met de waarheid”.

Wordt vervolgd.

U bent hier