h

succesvolle informatieavond Diafaan!

19 mei 2016

succesvolle informatieavond Diafaan!

Foto: Bjorn Zock

Met een grote opkomst van Diafaan medewerkers kijkt de SP terug op een succesvolle informatieavond. Samen met de FNV gaat de SP aan de slag om het leed voor de Diafaan medewerkers zo veel mogelijk te verzachten.

Het was stil rondom het failliete Diafaan en mogelijke overnamekandidaten. Bovendien was het voor veel medewerkers niet duidelijk wat hen te wachten stond. Reden voor SP en FNV een informatieavond te organiseren en in gesprek te gaan met de medewerkers.

Uit de gesprekken bleek dat medewerkers van de huishoudelijke hulp contracten kunnen tekenen bij een overnamekandidaat voor alleen dit jaar tegen een lager loon. De FNV gaat kijken of hier iets tegen te doen is.

De SP fracties van Zevenaar en Duiven gaan op hun beurt proberen om de verantwoordelijke wethouders om een tafel te krijgen en hen op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. De zorgverleners en zorgvragers zijn immers hun burgers waar zij een zorgplicht voor hebben.

De SP streeft ernaar dat er voor de medewerkers en cliënten van Diafaan de best mogelijke oplossing wordt gezocht en accepteert niet dat zij de dupe worden van mismanagement, winstbejag en de doorgeslagen marktwerking in de zorg.

Reactie toevoegen

U bent hier