h

Actie Thuishulp

14 juni 2016

Actie Thuishulp

Foto: Ed van der Schaft / FNV-DIAFAAN

Ondanks hoera-verhalen in de krant stinkt het rond de afhandeling van het Diafaan-faillissement. Thuishulp medewerkers krijgen minder salaris, minder contracturen en verliezen rechten. Woensdag, om vier uur, in Lobith gaan medewerkers samen met FNV eens goed met wethouders van Zevenaar en Rijnwaarden praten!

Het leek wel een vooropgezet plan om het faillissement in een vakantieperiode te laten plaatsvinden. Vervolgens waren er allemaal regeltjes en procedures waardoor er lang onzekerheid was voor de mensen in de thuiszorg. Haastje-repje moesten er cliënten over. En arbeidsovereenkomsten? Die moest je niet lezen, maar tekenen!  Wanneer je nu kijkt hoe het uitgepakt is, is er maar één conclusie: er is en wordt volstrekt respectloos met de thuishulpen van Diafaan omgegaan.

Omdat het hier over de Wmo gaat, de Wet maatschappelijke ondersteuning, is dit alles de verantwoordelijkheid van de gemeente. De bedrijven waar men mee te maken heeft zijn uitgekozen door de gemeente en het geld wat beschikbaar is, komt van de gemeente.

Waarom moeten medewerkers genoegen nemen met verslechtering van arbeidsvoorwaarden? Dit, terwijl er geld, bestemd voor de zorg, is overgehouden?

Aanstaande woensdagmiddag 15 juni gaan medewerkers van Diafaan in gesprek met wethouders Stef Bijl en Belinda Elfrink. Om 16:00u in het gemeentehuis in Lobith. De SP zal de delegatie ondersteunen door met medewerkers uit de thuiszorg en belangstellenden aanwezig te zijn. Sta jij ook voor de zorg? Kom dan ook, steun jouw collega's en laat je horen!

Reacties

En dan maar zeggen dat je blij moet zijn dat je nog werk hebt sorry maar de gemeente gaat ook samen met zevenaar gaan de medewerkers dan ook slechter verdienen en een slechter cao sorry jongens maar de verzorging heeft het al zwaar genoeg jullie moeten is kijken wat de medewerkers allemaal moeten doen voor een honger salaris

sorry waar praten we over ze moeten zich schamen

Geef aan zoveel mogelijk mensen door dat we morgen naar Lobith gaan. Wie erbij kan zijn is zeer welkom. De SP zal er om half vier al zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier