h

Sluiting Medipoint Zevenaar

10 januari 2017

Sluiting Medipoint Zevenaar

Foto: Ed van der Schaft

Tijdens de feestdagen bereikte de SP via Twitter een bericht over de mogelijke sluiting van thuiszorgwinkel Medipoint in Zevenaar. Medipoint is naar eigen zeggen “De plek voor advies, uitleen, verkoop en verhuur van zorg- en verpleeghulpmiddelen”. Duidelijk een belangrijke zorgvoorziening voor de mensen van Rijnwaarden, Zevenaar en omstreken. De SP heeft uitgezocht hoe het zit met die sluiting.

Het gebouw, waar de winkel van Medipoint gevestigd is, wordt door de eigenaar thuiszorgorganisatie STMG verkocht. Voor Medipoint was dit aanleiding om de voortzetting van de winkel en de uitleen tegen het licht te houden. Aanvankelijk waren en ideeën om de uitleen voort te zetten (zonder winkel). Deze plannen werden op gegeven moment niet verder uitgewerkt. De medewerkers werden geïnformeerd over de sluiting en toen werd het schimmig.

De SP is naar aanleiding van de berichten op sociale media gaan praten met medewerkers van de thuiszorgwinkel. Dit leidde tot een gesprek met de directie. Stomverbaasd was de SP om te horen dat de klanten en de gemeente niet geïnformeerd waren over de sluiting en dat dit binnen enkele weken een feit zou zijn. De leiding van deze onderneming vond en vindt het kennelijk heel normaal dat de mensen, geconfronteerd met de sluiting, het zelf maar moeten uitzoeken. Waar is de maatschappelijke verantwoordelijkheid?

Inmiddels is wethouder Stef Bijl door de SP op de hoogte gebracht van de bevindingen en heeft hij alle verzamelde gegevens gekregen. In de commissievergadering van vanavond is de SP gecomplimenteerd voor de oplettendheid. De wethouder gaat nu in gesprek met Medipoint over het voortzetten van een uitleenpunt in Zevenaar. De SP zal de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Reactie toevoegen

U bent hier