h

Aandacht voor Bergvrede

20 september 2017

Aandacht voor Bergvrede

Foto: Rino

Bewoners in Bergvrede hebben aangegeven een aantal verbeteringen in hun buurt te willen. Vandaag hebben we de wensen ondersteund met handtekeningen aan Wethouder Albers overhandigd.

Deze zomer is SP Zevenaar in de wijk Bergvrede bij de bewoners langs gegaan om te vragen naar problemen en mogelijke verbeteringen in de buurt. Uit de inventarisatie kwamen drie zaken naar voren.

Als eerste moet er nodig wat aan de speelplaats gebeuren. De afsprong van de glijbaan is voor de kleintjes een te grote uitdaging en het andere toestel voldoet niet. De mensen willen graag toestellen die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen uit de buurt.

Daarnaast wil men bankjes zodat volwassenen een oogje in het zeil kunnen houden. Nu staan er kapotte banken op een plek die nergens meer op slaat.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de inzameling van huisvuil. De deuren van de bovengrondse containers sluiten niet, wat een gevaarlijke situatie oplevert voor kinderen en er staat heel vaak vuil naar de container op straat. Een een ondergrondse opslag, zoals dat op andere plekken wordt toegepast, is wat de bewoners graag zien.

Wethouder Albers heeft toegezegd met de vragen aan de slag te gaan. Natuurlijk zal de SP dit in nauwlettend volgen.

Reactie toevoegen

U bent hier