h

Handtekening voor Speelmogelijkheden in Tolkamer

9 november 2017

Handtekening voor Speelmogelijkheden in Tolkamer

Foto: Rino

Wethouder Elfrink (CDA) was vandaag in Tolkamer waar zij handtekeningen van bewoners van beiden zijden van De Krib in ontvangst heeft genomen. In andere buurten, daar waar koopwoningen staan, zijn wel speelplekken. Hier waar huurwoningen staan nog niet. De SP helpt de bewoner om de diep gekoesterde wens voor speelmogelijkheden te realiseren.

Het beleid in Rijnwaarden was dat gewacht werd met het realiseren van de basisvoorziening totdat de bewoners zelf tot het oprichten van een speeltuinvereniging. Vervolgens moet men dan geld ophalen bij andere organisaties en uiteindelijk wil de gemeente dan wel in beweging komen. Nu moeten we gaan zien of dit beleid overgenomen gaat worden in de nieuwe gemeente Zevenaar. Wat de SP betreft mag een speeltuintje de kinderen niet onthouden worden omdat het de volwassenen niet lukt om aan de verplichtingen van een gemeente te voldoen. SP Zevenaar gaan in de komende periode met de mensen in Tolkamer aan de slag voor de speeltuintjes in deze buurten. En natuurlijk gaan wij ons inzetten voor een beleid gericht gelijkwaardigheid zodat ook wijken met huurwoningen de basisfaciliteiten krijgen die de mensen nodig hebben.

 

Reactie toevoegen

U bent hier