h

SP Succes voor Babberichseweg aanstaande

13 november 2017

SP Succes voor Babberichseweg aanstaande

Foto: Rino

Al heel, heeeel lang ondersteunt de SP in Zevenaar de actiegroep "Babberichseweg Trapt op de Rem". Na aandringen van de SP is men bij de provincie tot het inzicht gekomen dat voor twee van de drie 'kleine verkeersmaatregelen' de verkenningsfase kan worden afgerond en de stap naar realisatie kan worden genomen. De derde maatregel vergt nog het nodige rekenwerk, maar daar hoeft natuurlijk niet op gewacht te worden.

Het oversteken van de Babberichseweg ter hoogte van de Uiversweg en het Bettestraatje doe je niet voor je plezier. De onoverzichtelijke situatie en de hoge snelheden maken dit punt maakt de N336 tot een van de gevaarlijkste wegen van Gelderland. De aanleg van een middengeleider voor een betere oversteek kan binnenkort van start gaan.

Ook een verbetering van de oversteek op de Beekseweg in Babberich kan binnenkort opgepakt worden. De kinderen die deze weg moeten oversteken om van en naar de Sint Franciscusschool te komen hebben de grotere veiligheid nodig.

De derde maatregel welke onderdeel is van de 'kleine verkeersmaatregelen' blijft nog in de verkenningsfase. Het gaat hier om het verleggen van het Witte Kruis. Een breder twee-richtingen fietspad komt aan de kant van de woningen, daarnaast parkeerhavens en dan pas de rijbaan. Aldus is het de bedoeling de hinder voor de bewoners aan het Witte Kruis te verminderen. In een separaat traject, welke voor de zoveelste keer vertraagd is, wordt gekeken naar doortrekken van het Witte Kruis. Voordat een Miieu Effect Rapportage wordt opgesteld wordt eerste gekeken naar doortrekken van de Aerdtseweg waarbij men Babberich omcirkeld.

De SP Zevenaar feliciteert de actiegroep en de dorpsraden en verwacht dat de besturen van provincie Gelderland en gemeente Zevenaar deze week daadkrachtig zullen besluiten. Zo ziet u: Actievoeren helpt!

Reactie toevoegen

U bent hier