h

Stop de sleepwet!

12 maart 2018

Stop de sleepwet!

Foto: Ed van der Schaft

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de sleepwet genoemd, breidt de rechten van de AIVD flink uit. Door deze wet mag de AIVD straks het internetverkeer op grote schaal aftappen. 21 maart zijn er in Zevenaar geen verkiezingen, maar er is wel een referendum en kan gestemd worden over de sleepwet. 

Door de nieuwe wet mag de AIVD massaal de communicatie van smartphones, computers en al het andere internetverkeer van grote groepen onschuldige individuen onderscheppen. Het sleepnet wil dus zeggen dat grote hoeveelheden communicatie opgevangen worden, om er vervolgens doorheen te kunnen grasduinen, op zoek naar bekende of onbekende doelen, steekwoorden en dergelijke.

De SP is tegenstander van deze wet, omdat deze een te grote inbreuk op de privacy van onschuldige burgers vormt. Wij staan hierin niet alleen. Onder andere de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en Amnesty International zijn tegen de wet. Er is daarom brede steun voor een referendum.

Ga op 21 maart naar de stembus en help mee deze Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten tegen te houden.

Zie de site Geen Sleepnet! (opgezet door onder andere Bits of Freedom) voor meer informatie.

Reactie toevoegen

U bent hier