h

Stop Huurverhoging

28 april 2020

Stop Huurverhoging

Foto: SP

Verhuurder van sociale huurwoningen in Zevenaar, Baston Wonen, VrijLeve en Plavei, hebben aangekondigd de huren per 1 juli te verhogen. De SP vindt dat nu, door het corona virus, mensen te maken hebben met een terugval in inkomsten geholpen moeten worden. De SP roept daarom op de huren niet te verhogen.

Woningverhuurders bepalen ieder jaar of zij de huren verhogen. Ook de hoogte van de verhoging kan variëren. Dit beleid wordt vroeg in het jaar gemaakt. Dat wij nu in een crisis terecht zouden komen winst men natuurlijk niet. In de aankondiging van de huurverhogingen door Baston Wonen lezen we dat verhuurders van sociale huurwoningen, dat voor mensen met financiële problemen, maar werk mogelijk is. Dat moeten we dan zien.

In de Eerste Kamer werd vorige week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Zo'n verzoek haalde eerder geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het kabinet moet zich buigen of en hoe aan de motie van de Eerste Kamer uitvoering kan worden gegeven. Indien door landelijk beleid de huurverhoging niet door gaat zullen de verhuurders naar verwachting ook vanuit Den Haag ondersteund worden bij mogelijke gevolgen voor de eigen organisatie.

Steun de actie tegen de huurverhoging www.sp.nl/stopdehuurverhoging

Reactie toevoegen

U bent hier