h

Spoor en Dubbelspoor

 

24 mei 2017

Grote stap voor de Achterhoek: DubbelSPoor

Foto: SP

Een kleine stap voor de provincie Gelderland, een grote sprong voor reizigers van en naar de Achterhoek. Provinciale Staten heeft op 24 mei besloten, geld te reserveren voor verdubbeling van de regionale spoorlijn tussen Didam en Doetinchem. Ook is besloten dat deze verdubbeling binnen tien jaar in gang moet worden gezet. “Dit is fantastisch voor het spoor in de Achterhoek” zegt Maurits Gemmink, SP woordvoerder mobiliteit in de staten. “We voeren al zo’n tien jaar actie in en buiten de staten om spoorverdubbeling tot Doetinchem voor elkaar te krijgen.”

Lees verder
30 september 2011

Provinciale Staten steunen motie treintoiletten

Provinciale Staten hebben woensdag 28 september een motie aangenomen om een onderzoek te doen naar het plaatsen van toiletten in Gelderse treinen. Eerder die dag heeft de SP samen met 50-plus, reizigersvereninging ROVER en actiegroep Toiletten in Treinen een petitie van meer dan 3000 handtekeningen voor treintoiletten aangeboden aan Provinciale Staten.

Lees verder
6 april 2011

Laat de Achterhoek sporen!

Dubbel SpoorDe SP heeft vandaag meer dan 5000 handtekeningen voor dubbel spoor aan de Gelderse commissaris van de koningin Cornielje overhandigd. Deze handtekeningen werden de afgelopen maanden verzameld vanwege de actie "Laat de Achterhoek sporen!". De afdelingen in de Liemers hebben hier ook erg hard voor gewerkt, er is veel aktie gevoerd en iedereen weet dat dubbel spoor nodig is op deze lijn. Lees hier meer over op de website van de provincie.

Lees verder
24 februari 2011

Aktie dubbel spoor in Doetinchem

Dubbel Spoor
Woensdag 23 februari was de dag voor de SP in Doetinchem. Uit de Achterhoek en de Liemers waren tientallen SPers verzameld om de provinciale actie voor dubbel spoor op de lijn Arnhem-Winterswijk kracht bij te zetten. Emile Roemer was de hoofdgast en na een korte rondleiding door het Openbaar Vervoer Museum in Doetinchem stond Emile de pers te woord.

Actie dubbelspoor

Lees verder
21 februari 2011

Stationsaktie in duiven

Op de pot in DuivenHet was bij station Duiven op maandagochtend om 07.00 uur een drukte van belang met veel SP-ers uit de Liemers en de Achterhoek, om op ludieke wijze aandacht te vragen voor het ontbreken van toiletten op de treinen Arnhem-Winterswijk. Station Duiven heeft geen toilet, dus werd er een "mobiel toilet" geïnstalleerd dat de nodige hilariteit veroorzaakte bij de treinreizigers.

Lees verder
5 februari 2011

Treintoiletten zijn nodig, maar reizigers kunnen de pot (niet) op

StationstoiletMaandagmorgen 21 februari om 7.00 uur wordt op station Duiven door de SP een toilet geplaatst voor reizigers met hoge nood. De Liemerse kandidaten op de lijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten willen aandacht vragen voor de noodzaak van toiletten op alle stations op het traject Arnhem/ Winterswijk en vooral ook in de trein zelf.

Lees verder
15 december 2010

SP trotseert de kou in Didam

Vanmorgen werden door de SP weer handtekeningen verzameld voor dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Ondanks de vrieskou waren de reizigers op station Didam bereid om te tekenen. Er kwamen veel klachten boven. Er zijn ongeveer 400 handtekeningen binnengehaald en er waren veel positieve reacties op de actie van de SP. Zoals te verwachten waren er vertragingen. De trein tussen Doetinchem en Winterswijk reed helemaal niet.

Actie in Didam

Lees verder
29 november 2010

Actie dubbel spoor Achterhoek in Duiven

Actie dubbel spoor
Evenals 2 weken geleden in Zevenaar, waren er nu in Duiven zo'n 20 SP-ers in alle vroegte vanaf 7 uur in touw, om treinreizigers op te roepen hun handtekening te zetten om de overheid te dwingen nu eindelijk eens werk te maken van de verdubbeling van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk.

Lees verder
15 november 2010

Massale steun van treinreizigers voor SP-actie dubbel spoor Achterhoek

Treinreizigers in de Achterhoek geven flinke steun aan de SP-actie voor dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Vanochtend gaf SP-statenlid Alex Mink het startsein voor de petitie “Laat de Achterhoek sporen!”. In Zevenaar haalde de SP tijdens de spits 600 handtekeningen op.

Lees verder
28 oktober 2010

Motie dubbel spoor aangenomen

De gemeenteraad van Zevenaar heeft tijdens de vergadering van woensdag 27 oktober een motie aangenomen die pleit voor een dubbel spoor tussen Zevenaar en Winterswijk. De motie, ingediend door Lokaal Belang en de SP, werd aangenomen met algemene stemmen.

Syntus
De motie betekent een duidelijk politiek signaal dat er iets gedaan moet worden aan de grote problemen die zich voordoen op de treinverbinding tussen Winterswijk en Arnhem; overvolle treinen, vertragingen en treinen die helemaal uitvallen.

Met deze motie sluit Zevenaar zich aan bij andere gemeenten langs deze spoorlijn die pleiten voor een dubbel spoor.

Lees verder

Pagina's

U bent hier