h

Massale steun van treinreizigers voor SP-actie dubbel spoor Achterhoek

15 november 2010

Massale steun van treinreizigers voor SP-actie dubbel spoor Achterhoek

Treinreizigers in de Achterhoek geven flinke steun aan de SP-actie voor dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Vanochtend gaf SP-statenlid Alex Mink het startsein voor de petitie “Laat de Achterhoek sporen!”. In Zevenaar haalde de SP tijdens de spits 600 handtekeningen op.



De SP-ers kregen meteen al honderden handtekeningen van reizigers die de vertragingen en overvolle treinen zat zijn. Vanochtend waren er weer zware storingen op de spoorlijn, waardoor alle treinen vertragingen tot een kwartier opliepen. Enkele treinen zaten bomvol, waardoor de stations Duiven en Velperpoort werden overgeslagen.

SP-statenlid Alex Mink sprak met reizigers en Syntus-personeel en kreeg positieve reacties op de petitie: “Sommige treinen zaten echt overvol, er kon niemand meer in- of uitstappen. Dit zijn Japanse toestanden! Maar ze moeten op het provinciehuis echt wakker worden, want treinen die Duiven voorbijrijden komen vaker voor dan ze daar denken. Het is tijd voor dubbel spoor!”.



De SP is de komende weken op alle stations in de Achterhoek te vinden. De komende weken gaat SP-statenlid Alex Mink meehelpen in Duiven, Doetinchem en Winterswijk. Reizigers kunnen ook een actiekaart tekenen op de website www.laatdeachterhoeksporen.nl





U bent hier