h

SP Zevenaar op Favoriet FM

28 november 2008

SP Zevenaar op Favoriet FM

Donderdagavond 27 november waren Jan Hendriks en Noor de Laat te gast bij Favoriet FM, het radiostation voor De Liemers (op de kabel 93.1), in het programma “Liemerse Zaken”.

Jan Hendiks en Noor de Laat bij Favoriet FM

Aanleiding was de enquête die de SP gehouden heeft onder jongeren over alcoholgebruik en vrijetijdsbesteding. Er waren nog meer gasten waaronder ook enkele jongeren.

De uitkomsten van de enquête kwamen uitgebreid aan de orde. De telefonisch aanwezige wethouder van Duiven, Bas Elfrink gaf ook nog commentaar, wat er op neer kwam dat hij de uitkomsten van de SP enquête wel herkende.

Ook de jongeren herkenden er veel in, waarbij ze wel vonden dat de geënquêteerden zich wel erg passief opstelden. Als je wat wil steek de handen uit de mouwen!

Een goed punt, waar jong en oud in de discussie het over eens waren, was de gebrekkige communicatie in de gemeente over "wat er te doen was".

Eén van de jongeren gaf aan dat internet veel meer gebruikt zou moeten worden. Er zou een activiteitenkalender bestaan van de gemeente. Er staat nauwelijks iets op.

Conclusie: De enquête werd goed onthaald en de gemeente moet meer de jongeren direct benaderen i.p.v. uitsluitend "top-down”.

U bent hier