h

BUSDIENST ZEVENAAR-DOESBURG

9 april 2009

BUSDIENST ZEVENAAR-DOESBURG

DE BUS MOET BETER, concludeerde de Doesburgse SP onlangs in een rapport met verbetervoorstellen. Stap voor stap wordt het misschien wat. Eindelijk komt er een busdienst tussen Doesburg en Zevenaar.

De lijn loopt over Didam, Loil en Angerlo. Vanaf december rijdt er ook van Doesburg via Giesbeek en Lathum over bedrijventerrein de Nieuwgraaf een bus naar Duiven.
Er wordt al jaren gesproken over een bus tussen Doesburg en Zevenaar. Na de herindeling van Angerlo en Zevenaar lag het gemis aan een een busdienst tussen de twee voormalige gemeenten erg gevoelig. Vanuit Doesburg werd geklaagd dat de huisartsenpost in Zevenaar niet bereikbaar is met de bus. Wie nu met het openbaar vervoer vanuit Doesburg naar de Liemers wil, moet over Arnhem. Er rijdt een bus vanuit Doesburg richting Liemers, maar die draait bij de Avira in Duiven de snelweg op naar Arnhem. Reizigers tussen Doesburg en Zevenaar en Doesburg Duiven zijn rond de anderhalf à twee uur onderweg.
Met de nieuwe buslijn 248 worden verschillende rechtstreekse verbindingen geboden, die er nu nog niet zijn. Lijn 248 rijdt vanaf station Zevenaar via het centrum naar de bedrijventerreinen Hengelder en Kollenburg. Vervolgens gaat het verder door Didam, via Loil en Angerlo naar Doesburg. Lijn 248, een taxibus, rijdt op werkdagen twee keer per uur van 06.30 – 18.30 uur.
In diezelfde frequentie rijdt ook lijn 249 van Doesburg naar de Nieuwgraaf in Duiven.
Bron: de Gelderlander

U bent hier