h

Duiven en Westervoort eigen SP Afdeling

8 mei 2009

Duiven en Westervoort eigen SP Afdeling

Onlangs heeft het partijbestuur besloten dat de grote groep actieve leden in Westervoort en Duiven zich een zelfstandige afdeling mogen noemen. Naast de SP afdeling in Zevenaar is er in De Liemers nu ook een zelfstandige SP afdeling in Duiven en een zelfstandige SP afdeling in Westervoort.


De afdeling Zevenaar omvatte tot voor kort de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De vorming van één afdeling De Liemers, die deze gemeenten zou omvatten was op grond van de statuten van de SP helaas niet mogelijk.

In 2008 werden door enkele actieve leden in Duiven en Westervoort z.g. ledenwerkgroepen opgericht met als doel te komen tot zelfstandige afdelingen. Zij werden daar bij begeleid door enkele bestuursleden van de afdeling Zevenaar.

Eind 2008 verkregen zij de status van “afdeling in oprichting” en in mei van dit jaar heeft het partijbestuur van de SP besloten dat Duiven en Westervoort zich voortaan zelfstandige afdelingen mogen noemen.
Een resultaat waar het bestuur van de afdeling Zevenaar hen van harte mee feliciteert. Wij hopen en verwachten dat de goede samenwerking ook in de toekomst voortgezet wordt.

Jan Hendriks
Voorzitter SP Afdeling Zevenaar

Bezoek website SP Duiven
Bezoek website SP Westervoort

U bent hier