h

Ziekenhuisdebat

24 februari 2010

Ziekenhuisdebat

Op woensdag 24 februari vond in De Griethse Poort een debatavond plaats, georganiseerd door dagblad De Gelderlander over de onrust die is ontstaan over de positie van Ziekenhuis Zevenaar.

Jan Hendriks

Naast journalisten van De Gelderlander waren o.a. de voorzitter van de Raad van Bestuur van Alysis de heer De Bey, Willem Kruithof, voorzitter van de werkgroep tot behoud van het Ziekenhuis Zevenaar, een kinderarts verbonden aan het ziekenhuis, de voorzitter van de OR, en ook een huisarts.

Ziekenhuismonitor

Na een algemene inleiding door de heer de Bey (Raad van Bestuur) over de diverse locaties van Alysis hier in de regio, kwamen diverse mensen aan het woord, zowel van "achter de tafel", als uit de zaal. Enigszins wonderlijk was de verklaring van de voorzitter van de OR, dat zij geen verklaring had voor de geconstateerde zorgen bij het personeel.

Ziekenhuisdebat

De lijsttrekker van de SP Zevenaar, Jan Hendriks, heeft ook het woord gevoerd. Hij sprak zijn ongerustheid uit over het voortbestaan van het ziekenhuis en vroeg o.a. om zekerheid hierover. Ook andere sprekers vroegen aandacht voor de patiënten, die in tegenstelling over wat beweerd werd, niet geïnformeerd waren over de wisseling van artsen. De antwoorden van de Raad van Bestuur vertoonden hetzelfde beeld. Bezweringformules over de toekomst zonder veel feiten te noemen.

Een peiling in de zaal gaf aan dat 1/3 van de aanwezigen verwachten dat het ziekenhuis over 5 jaar alleen nog maar een poli is. Er blijkt een groot verschil te zijn tussen beeldvorming en feiten volgens de Raad van Bestuur. Aan het eind van de avond werd een dringend beroep op de Raad van Bestuur gedaan om beter en vooral informatiever te communiceren. Wij hebben dat goed in onze oren geknoopt en zullen vanaf nu niet alleen ons oor te luisteren leggen bij de personeelsleden, maar ook de website van het ziekenhuis volgen.

U bent hier