h

SP Tweede kamerlid Renske Leijten gaat kamervragen stellen over sluiting GGNet kliniek in Zevenaar!

23 januari 2012

SP Tweede kamerlid Renske Leijten gaat kamervragen stellen over sluiting GGNet kliniek in Zevenaar!

Per 1 februari gaat GGNet de deuren sluiten voor de clienten van haar kliniek in Zevenaar. Voor clienten, personeel en de Liemerse burgers komt dit als een donderslag bij heldere hemel! Zij waren hier niet van op de hoogte gesteld.

Renske

Door de sluiting komen 800 clienten in de kou te staan en zullen 110 mensen hun baan verliezen. Dit is voor de Liemerse SP afdelingen onverteerbaar wat aanleiding is om, samen met SP Tweede kamerlid Renske Leijten, in actie te komen. Zij gaat schriftelijke vragen stellen aan minister Schippers over deze dramatische bezuinigingsmaatregel.

Reden om deze GGNet vestiging te sluiten ligt in ieder geval niet in het clientenaanbod want de wachttijd voor GGZ behandelingen in Zevenaar bedraagt nu tussen de twee en acht weken.

Deze sluiting zal er voor zorgen dat de Liemers verder ontzorgd wordt, want inmiddels is Ziekenhuis Zevenaar ook al aardig uitgekleed. Voor de acute zorg zullen de burgers nu moeten uitwijken naar Doetinchem of Arnhem.

De psychiatrische zorg zit, sinds het kabinet Rutte, in de hoek waar de klappen vallen. Clienten die gebruik maken van de psychische zorg worden, naast de gewone eigen bijdrage, extra belast voor deze diensten. Zij moeten namelijk tussen de €100 en €200 uit eigen zak betalen bovenop het eigen risico van het basispakket ziektekosten verzekering. Bij opname is dit zelfs €145 per maand! Clienten die dit niet kunnen betalen en eigenlijk opgenomen moeten worden zullen een zwaardere belasting vormen voor de huisarts. Bedrijven, met deze mensen in dienst, zullen vaker geconfronteerd worden met ziekmeldingen en ook de politie en samenleving zullen merken dat de overlast zal toenemen.

U bent hier