h

Een nieuw gemeentehuis op het BAT terrein

29 november 2012

Een nieuw gemeentehuis op het BAT terrein

BATplanAl enkele jaren woedt in Zevenaar de discussie over een nieuw gemeentehuis. De SP voert ook al enkele jaren actie tegen een duur gemeentehuis op de BAT locatie. De SP heeft zowel in de Raad als op straat gepleit voor een sobere renovatie van het huidige gemeentehuis op het Raadhuisplein en heeft fel geageerd tegen een miljoenen investering in een duur gemeentehuis.

De SP vindt goede voorzieningen voor de inwoners van Zevenaar veel belangrijker. De instandhouding van een bibliotheek, een volwaardig zwembad en goede regelingen op sociaal gebied, dat is belangrijk voor Zevenaar!

Ondanks eerder aangenomen moties door de Zevenaarse Raad kwam het College van Burgemeester en Wethouders met een voorstel van 11.1 miljoen. Terwijl de coalitie partijen CDA en Lokaal Belang, daarin gesteund door gedoogpartij Sociaal Zevenaar, enkele weken geleden tijdens de behandeling van de begroting nog 10 miljoen als absolute grens stelden, gingen de coalitie partijen nu weer door de knieën. Uiteindelijk stemden ook PvdA en D'66 voor het voorstel van het College.

Blijkbaar moet dit miljoenen project koste wat het kost worden doorgezet. Ondanks het feit dat alle financiële seinen in Zevenaar op rood staan, ook door het miljoenen verlies op het woningbouwproject Zevenaar-Oost. Langzaam maar zeker wordt Zevenaar verder in de financiële put getrokken. De gevolgen laten zich gemakkelijk raden: afbraak van de voorzieningen die van essentieel belang zijn voor een leefbaar en sociaal Zevenaar.

Al met al was dit een treurige avond voor Zevenaar. Gelukkig kan in 2014 de Zevenaarse bevolking haar stem laten horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en de partijen ter verantwoording roepen voor dit beleid.

U bent hier