h
7 november 2021

Wethouder toont opnieuw minachting voor oppositie

Foto: Marga

In de raadsvergadering van afgelopen juli hebben wij Zevenaar een dictatuur genoemd. Hier ontstond redelijk wat ophef over en de coalitie deed er natuurlijk alles aan om deze uitspraak te ontkennen.

Lees verder
17 september 2021

Meldpunt huurklachten

Foto: Marga / SP

SP Zevenaar opent meldpunt huurklachten

Lees verder
13 juni 2021

Klant tevreden?

Foto: SP

Om maar eens een bekende voetballer aan te halen: “Zijn wij nu zo slim, of zijn zij zo dom?” Dit vroegen we ons woensdag 2 juni jl. af in de raadsvergadering van de gemeente Zevenaar. Op de agenda stond de Evaluatie Businesscase RSD 2019-2020/Bestuurlijke opdracht RSD.

Lees verder
13 juni 2021

Bijzonder belang

Foto: SP

Op 2 december 2020 was er in commissie Ruimte een inspraak over bijen. De inspreekster vertelde dat het college van Zevenaar haar bijenkasten heeft aangemerkt als bouwwerk (waar een vergunning voor nodig is) en dat er gehandhaafd zou worden.

Lees verder
16 mei 2021

Hart(jes) voor de zorg

Foto: SP

Als er iets is, waar de SP om bekend staat, dan is het wel haar hart voor de zorg. We willen goede zorg, die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk is. Met medewerkers die voelen dat ze gewaardeerd worden. Waar de mens vóór het geld gaat.

Lees verder
13 mei 2021

Schoonwandelen

Foto: Marga

Op 20 maart was de landelijke opschoondag. Een dag waarop in het hele land mensen de straat op gaan om zwerfvuil op te ruimen. Wij, bestuur en fractie van SP Zevenaar, besloten ook mee te doen. Het was een heerlijke middag: lekker wandelen, aangenaam weer en goede gesprekken, terwijl Zevenaar weer een stukje schoner werd.

Lees verder
27 maart 2021

Giften in de bijstand

Foto: SP

Vrijwel iedereen kent wel het verhaal van die mevrouw, die problemen kreeg met de sociale dienst, omdat haar moeder haar hielp met boodschappen.

Lees verder
25 juni 2020

0% huurverhoging is genoeg

Foto: Ed van der Schaft

Deze week, tijdens de ‘nationale actieweek tegen de huurverhoging’, brengt de SP overal in het land mensen bijeen en in beweging. Per 1 juli, juist terwijl van velen het inkomen door de Corona-crisis terugloopt, worden de huren weer verhoogd. De SP vindt dat 0% huurverhoging genoeg is. Daarom voeren huurders deze week op 50 plekken in het land acties tegen de huurverhoging die per 1 juli ingaat.

Lees verder
28 april 2020

Stop Huurverhoging

Foto: SP

Verhuurder van sociale huurwoningen in Zevenaar, Baston Wonen, VrijLeve en Plavei, hebben aangekondigd de huren per 1 juli te verhogen. De SP vindt dat nu, door het corona virus, mensen te maken hebben met een terugval in inkomsten geholpen moeten worden. De SP roept daarom op de huren niet te verhogen.

Lees verder
7 maart 2019

Nieuwe Speeltuin voor Bergvrede

Foto: SP Zevenaar

Met grote trots kunnen we melden dat het de bewoners van Bergvrede gelukt is om een mooie nieuwe speeltuin voor hun buurt te krijgen. De woonwijk krijgt met deze vernieuwing een positieve impuls waar het gaat om de uitstraling en niet onbelangrijk wordt de leefbaarheid van de wijk weer een stukje beter.

Lees verder

Pagina's