h

Nieuws uit 2009

19 december 2009

Problemen bij ziekenhuis Zevenaar

In de Gelderlander van 19 december is te lezen dat de chirurgen van Ziekenhuis Zevenaar per 1 juni 2010 op non-actief worden gesteld. In hetzelfde stuk wordt vermeld dat zij vervangen zullen worden door artsen in opleiding en dat is iets wat de SP grote zorgen baart.

Ziekenhuis Zevenaar

Sinds het ziekenhuis een samenwerkingsverband is aangegaan met de Alysis Zorggroep bereiken ons veel signalen van bezorgdheid over het voortbestaan van het ziekenhuis. Deze signalen worden afgegeven door het personeel maar ook door de burgers.

Lees verder
11 december 2009

Agnes kant in Zevenaar

Agnes Kant, fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer was donderdag 10 december te gast in Zevenaar. In zaal Staring sprak zij voor een goed gevulde zaal over de problemen in de zorg, de economische crisis, de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen en de politieke actualiteit.

Jan in gespek met Agnes

Na een korte pauze werden samen met Jan Hendriks, lijsttrekker van SP Zevenaar, ingekomen vragen beantwoord.

Lees verder
30 november 2009

Komt allen naar Agnes

SP Zevenaar is druk bezig om de inwoners van Zevenaar te mobiliseren naar de avond met Agnes Kant te komen op 10 december a.s. Iedereen is in Zaal Staring welkom vanaf 19.30 uur. De koffie en thee staan klaar.

Noor in gesprek in streekziekenhuis Zevenaar

Maandag 30 november zijn we naar het Streekziekenhuis gegaan en in de diverse polikliniek wachtkamers aan bezoekers de leaflets uitgedeeld. Daarnaast bij alle balies een gesprekje gevoerd met de medewerkers, die allen toegezegd hebben de leaflets onder hun collega's te verspreiden.

Lees verder
21 november 2009

SP Zevenaar steunt FNV-actie

Een groot aantal actieve SP-leden waren in Deventer aanwezig om de FNV-actie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd te ondersteunen. Onder de demonstranten waren ook verschillende leden van de Tweede Kamer en de Provinciale Staten aanwezig.

Grote Kerkhof Deventer

Ruim 3.000 mensen protesteerden in het centrum van Deventer tegen de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen. Hiermee is afgetrapt voor een stevige strijd tegen de omstreden kabinetsplannen. Wordt dus vervolgd...

Lees verder
14 november 2009

Actie 65 blijft 65 blijft doorgaan

Nog steeds hevige weerstand bij de burger. Tijdens de markt van 13 november trokken verschillende actieve leden van SP Zevenaar opnieuw de stad in en opnieuw waren de reacties hartverwarmend.

Actie 65 blijft 65 - Markt van Zevenaar

Opvallend was te merken dat ook onder de burgers de reacties harder en meer verbolgen waren. Veel mensen voelen zich door de PvdA in de steek gelaten. "Een dergelijke onzinnige maatregel was van de VVD te verwachten, maar toch niet van de PvdA. Komende verkiezingen stem ik SP".

Lees verder
9 november 2009

Doe mee voor een menselijke thuiszorg

De gevolgen van de invoering van marktwerking in de thuiszorg zijn bijna dagelijks te zien en te horen. Er zijn schrijnende voorbeelden van mensen die geen goede zorg meer krijgen. Mensen die zorg verlenen worden ontslagen of onderbetaald.

Agnes Kant - Onze Zorg

De SP heeft in de Tweede Kamer een initiatiefwet ingediend om ervoor te zorgen dat de zorg weer menselijk wordt. De marktwerking moet uit de thuiszorg zodat de kwaliteit weer leidend wordt, en niet de prijs.

Lees verder

Pagina's

U bent hier