h

Nieuws uit 2014

31 december 2014

SP stort vergoeding terug naar gemeente

Foto: Ed van der Schaft

De SP-fractie in Zevenaar stort ruim vijfhonderd euro aan ongebruikte fractievergoeding terug naar de gemeente. Elke fractie in de gemeenteraad krijgt, naast raadledenvergoeding ook nog geld voor het fractiewerk. Daar kunnen fractie-activiteiten van worden betaald zoals bijvoorbeeld secretariële ondersteuning, opleiding en andere fractiekosten SP-fractievoorzitter Ed van der Schaft: "De SP is van mening dat zorgvuldig en zuinig omgegaan moet worden met belastinggeld. Daarom hebben we de volledige fractie vergoeding van 2014 overgehouden en storten we dit netjes terug naar de gemeente. Wij betalen de SP activiteiten uit de contributies en de afdracht van onze volksvertegenwoordigers".

Lees verder
18 december 2014

Jaarafsluiting met de fractie

De SP fractie in Zevenaar zal, op maandag 22 december,  ter afsluiting van het jaar een ledenavond houden. Wij sluiten een bewogen 2014 af en kijken vooruit naar 2015.

Lees verder
5 november 2014

SP stemt tegen de meerjarenbegroting Zevenaar

Tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad heeft de fractie van SP Zevenaar tegen de meerjarenbegroting gestemd. Nog voor de behandeling van de meerjarenbegroting zette de coalitie onder aanvoering van Lokaal Belang de toon. Er moest en zou per direct nog meer geld naar het peperdure nieuwe gemeentehuis. Het gezonde verstand, om te wachten tot de resultaten van fase 1 en 2 bekend zijn, ontbrak bij de coalitie.

Lees verder
2 oktober 2014

Vertrek Jan Hendriks verlies voor de SP

Vandaag heeft fractievoorzitter Jan Hendriks aan het gemeentebestuur kenbaar gemaakt zijn raadszetel op te geven. Daarmee verliest de SP Zevenaar zijn ervaren voorman.

Voorzitter Bjorn Zock:

“De raadsverkiezingen hebben veranderingen teweeg gebracht. We groeiden van 1 naar 2 zetels. De laatste tijd is gebleken dat de samenwerking binnen de fractie niet naar ieders wens verliep. Helaas heeft Jan Hendriks besloten te stoppen. Wij respecteren zijn besluit, maar het is erg jammer dat Jan, als èèn van de oprichters van de afdeling, nu vertrekt uit de Zevenaarse politiek. We zullen de ervaring van Jan gaan missen, en de afdeling zal nu flink aan de slag moeten om de afdeling te versterken en de SP een nieuw gezicht te geven. Ondanks dat zijn besluit als een verrassing kwam, zijn we Jan erg dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor de SP in Zevenaar en in de regio. Door Jan wordt er weer over armoedebeleid gesproken, is de thuiszorg de afgelopen jaren overeind gebleven en heeft de SP al vanaf het begin een tegengeluid laten horen tegen de verhuizing van het gemeentehuis. Dit zijn maar een paar voorbeelden van waar we Jan dankbaar voor zijn.”

Ed van der Schaft is op dit moment het enige SP raadslid in Zevenaar. Over de opvolging van Jan zal de komende dagen een besluit worden genomen, zodat de SP fractie weer voltallig is.

Lees verder
22 september 2014

Algemene Ledenbijeenkomst Verkiezing Gelderse Staten

De verkiezingen van de Gelderse Saten komen er aan. Op dinsdagavond 7 oktober hebben we een algemene ledenbijeenkomst waarop we het conceptverkiezingsprogramma en de conceptkandidatenlijst bespreken. Als SP-lid bent u van harte welkom.

Lees verder
1 juli 2014

Zevenaar krijgt het referendum

Na veel vergeefse pogingen is het de SP gelukt nu ook in Zevenaar een referendum- verordening te krijgen. De raad krijgt hiermee een extra instrument om de mening van inwoners te betrekken in de besluitvorming.

Lees verder

Pagina's

U bent hier