h

Nieuws uit 2012

21 december 2012

SP brengt stadsregio-voorzitter Modder zijn bonus

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben vandaag aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek ‘Suske en Wiske en de Poenschepper’. De gemeenteraden van Rheden, Zevenaar en Nijmegen hebben zich op initiatief van de SP uitgesproken tegen deze bonus. Jaap Modder reageerde slechts door te verwijzen naar een brief waarin staat uitgelegd hoe de afspraak over zijn bonus tot stand gekomen. Hij gaf geen commentaar over de bonus zelf. De SP vindt dat Modder moet afzien van zijn bonus, en deed een dringend beroep op de sociale verantwoordelijkheid van de bestuurder.

Lees verder
7 december 2012

Actie tegen kinderarmoede

Op vrijdag 30 november hebben wij een foto gemaakt van een een aantal lege kinderschoenen op de trappen van het Zevenaarse gemeentehuis. Deze foto staat symbool voor een stille tragedie die zich in Nederland voltrekt. Een tragedie, zonder gezicht, zonder geluid, maar toch is het er. En het is schrijnend, want het betreft de allerkleinsten van dit land, zonder dat zij er iets aan kunnen doen. Er moet wat gebeuren.

Kinderschoenen

Ook in Zevenaar, leven er kinderen op of onder de armoedegrens. Zij krijgen niet dagelijks een goede maaltijd, kunnen niet op een sportvereniging, kunnen niet op schoolreisje of hebben geen geld voor een verjaardagsfeestje, laat staan iets voor in de schoen met Sinterklaas. En met de komende bezuinigingen zal het voor die kinderen alleen maar beroerder worden.
De ingezamelde schoenen zijn inmiddels door naar Den Haag, en zijn op 5 december geplaatst op Het Binnenhof als protest tegen de kinderarmoede in Nederland.
Het kan toch niet zijn dat het op één na rijkste land van Europa kinderen laat opgroeien in armoede!

Tijdens de Zevenaarse gemeentecommissievergadering middelen op 6 december hebben wij ingesproken, en de commissie verzocht om ook aan hen te denken bij het bepalen waar het budget aan uit gaat worden gegeven.

Lees verder
29 november 2012

Geen vertrekbonus voor de voorzitter van de Stadsregio van 109.000 EURO

De SP diende tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in, medeondertekend door GroenLinks, tegen een vertrekpremie voor de scheidend voorzitter van de Stadsregio. De Stadsregio heeft besloten om deze voorzitter, de heer Modder, een bonus van 109.000 EURO mee te geven. Terwijl er toch al een riante wachtgeldregeling bestaat voor deze functionaris. Helaas hebben de wethouders van Norel en Nijland, die namens Zevenaar in de Stadsregio Raad zitten, voor dit cadeautje gestemd.

In de motie wordt het College opgedragen om alles in het werk te stellen om dit besluit terug te draaien en in de toekomst de Raad van tevoren te raadplegen alvorens dit soort cadeaus uit te delen. De Zevenaarse Raad heeft deze motie raadsbreed aanvaard. Ook in andere gemeenteraden, bijvoorbeeld in Nijmegen, Wijchen en Rheden, zijn moties met deze strekking aangenomen.

Lees verder
29 november 2012

Een nieuw gemeentehuis op het BAT terrein

BATplanAl enkele jaren woedt in Zevenaar de discussie over een nieuw gemeentehuis. De SP voert ook al enkele jaren actie tegen een duur gemeentehuis op de BAT locatie. De SP heeft zowel in de Raad als op straat gepleit voor een sobere renovatie van het huidige gemeentehuis op het Raadhuisplein en heeft fel geageerd tegen een miljoenen investering in een duur gemeentehuis.

De SP vindt goede voorzieningen voor de inwoners van Zevenaar veel belangrijker. De instandhouding van een bibliotheek, een volwaardig zwembad en goede regelingen op sociaal gebied, dat is belangrijk voor Zevenaar!

Lees verder
20 november 2012

Inzamelingsactie kinderschoenen

Kinderen van de rekening
Ruim 350.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Voor hen is er geen geld voor gezonde voeding, kleding of sportclub. Zij krijgen de rekening van de crisis gepresenteerd.

Wij vinden dat onacceptabel en willen dat veranderen. Vind jij dat ook, doe dan mee aan onze landelijke actie om zoveel mogelijk kinderschoenen in te zamelen.

Tot uiterlijk 1 december kunnen de schoentjes worden ingeleverd op de volgende adressen:
Brahmstraat 69 en Noordeinde 122 in Zevenaar
Molenhoek 2 in Herwen
Spitsstraat 12 in Tolkamer
Oude Kleefsepostweg 23 in Spijk

De lege kinderschoenen zullen op 4 december op het Binnenhof worden aangeboden aan het kabinet. Als symbool voor de kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Na afloop van deze actie krijgen de kinderschoenen een goede bestemming.

Lees verder
17 november 2012

Strijd mee voor de thuiszorg

Het nieuwe kabinet van VVD en PvdA is van plan de huishoudelijke zorg zo goed als af te schaffen. Dit is een ramp voor de cliënten, maar zeker ook voor de werknemers in de zorg.

Abvakabo FNV organiseert op 27 november een grote actiebijeenkomst in de Jaarbeurs in Utrecht. De SP ondersteunt deze actie van harte. Wij roepen daarom zoveel mogelijk thuiszorgmedewerkers en sympathisanten op, om aan deze actie mee te doen. Je kan je aanmelden via de Abvakabo website.

Lees verder

Pagina's

U bent hier