h

Nieuws uit 2002

27 december 2002

Schriftelijke vragen pas na 90 dagen beantwoord

Het college heeft ons geduld lang op de proef gesteld met het beantwoorden van onze schriftelijke vragen over de toestand van de Zevenaarse lantarenpalen. Hans Uilenhoed had de burgemeester al op de raadsvergadering van 18 december op het matje geroepen. De burgervader bekende dat het inderdaad geen pas gaf om vragen onbeantwoord te laten en hij beloofde namens het college beterschap.

Lees verder
25 december 2002

Paul Freriks blikt terug op een trieste raadsvergadering

Woensdagavond was een sombere avond voor Zevenaar. De vergadering begon welliswaar om 19.00 uur maar was van te voren beslist. VVD en CDA hadden van te voren afgesproken nergens af te wijken van het CDA-voorstel.
Het valt dan niet mee voor de oppositie. Je kunt praten als Brugman. Je kunt met de meest redelijke argumenten komen. De macht van het getal regeert. Terwijl democratisch functioneren zo mooi kan zijn. Rekening houden met minderheden in een raad en er dan toch samen uitkomen.

Lees verder
19 december 2002

CDA en VVD de verliezers bij de bezuinigingen

Onzalig zijn de armen van geest, onzalig zijn zij die verantwoordelijk zijn voor de komende culturele verloedering in Zevenaar. Onzalig zijn zij die de culturele instellingen in Zevenaar terugbrengen naar voor oorlogse toestanden. Onzalig zijn zij die de jeugd datgene afnemen waar ze recht op heeft. Onzalig zijn zij die de verworvenheden waar de burgers jarenlang en graag voor hebben betaald met een simpel "voor" de prullenbak in laten verdwijnen. Onzalig zijn zij die niet naar anderen willen luisteren. Onzalig zijn CDA en VVD.

Lees verder
18 december 2002

Het KAN, kan er niets van

De SP-fractie had het al veel eerder opgemerkt en steeds weer de verantwoordelijke wethouder Netty Klomp gevraagd iets te doen aan de schrijnende woningnood in Zevenaar. Iedere keer kregen we weer als antwoord: "De woningcorporaties hebben hun eigen verantwoordelijk en zij krijgen de regels voor woningverdeling van boven opgelegd". Een telkens weer hoogst onbevredigend antwoord en de SP-fractie werd er niet moe om bij de wethouder er op aan te dringen alle het mogelijk in het werk te stellen om de woningnood in de Liemers met name terug te dringen.

Lees verder
17 december 2002

Krokedillentranen van de Januskop van het CDA

Je zou er tranen van in je ogen krijgen, als je de Gelderlander van vandaag mag geloven. Nico Wiendels de CDA-wethouder is diep geroerd door de handtekeningenactie gehouden om de de Liemerse Muziekschool van de ondergang te redden. Maar de SP hecht geen enkele waarde aan de krokedillentranen die deze CDA-Januskop uitte.

Lees verder
10 december 2002

Arrogantie is een optelsom van acht plus vier

Er is niets veranderd in de CDA standpunten na de openbare raadsvergadering van 27 november 2002. Even leek het erop dat de CDA-fractie mee zou gaan met het voorstel van de SP-fractie om de jeugd tussen de 12 en 18 jaar jaar en de studerende jongeren niet uit te sluiten van gesubsidieerd muziekonderwijs, maar helaas ondanks dat Paul Freriks, fractievoorziter van de SP-fractie, met hart en ziel, hard heeft gevochten voor deze zaak het heeft vooralsnog niet mogen baten, daarom had de openbare vergadering van de Zevenaarse raad op 27 november 2002 met als onderdeel discussie over de komende bezuinigingen had helemaal niet zo lang hoeven te duren. Het CDA had samen met de VVD een briefje naar de overige fracties (SP - PvdA en D66) kunnen sturen met de tekst: 'discussie gesloten, acht plus vier is meerderheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier