h

Nieuws uit 2016

5 december 2016

GVL Zevenaar?

Zoals het er nu voor staat is de SP tegen de komst van een Gemeenschappelijke Vreemdelingen Locatie (GVL) in Zevenaar. De redenen voor de zevenaarse wens voor een GVL zijn niet zuiver en de aanpak schiet enorm te kort. De keuze voor de locatie voor de GVL had niet beroerder kunnen zijn. De GVL is, naar de mening van de SP-fractie, een project welke Zevenaar niet aan kan en grote risico’s met zich meebrengt.

Lees verder
2 november 2016

Busje komt... NIET!

Foto: SP Zevenaar

De afgelopen week heeft de SP gehoord over een meisje van 5 jaar oud die niet met het leerlingenvervoer naar school mag. Deze kwestie blijkt al ruim een jaar te lopen. Aanvankelijk was het vervoer geen probleem. Na de toekenning door de gemeente werd het besluit echter teruggedraaid.

Lees verder
14 juni 2016

Actie Thuishulp

Foto: Ed van der Schaft / FNV-DIAFAAN

Ondanks hoera-verhalen in de krant stinkt het rond de afhandeling van het Diafaan-faillissement. Thuishulp medewerkers krijgen minder salaris, minder contracturen en verliezen rechten. Woensdag, om vier uur, in Lobith gaan medewerkers samen met FNV eens goed met wethouders van Zevenaar en Rijnwaarden praten!

Lees verder
9 juni 2016

Woontoren? Nee!

Foto: Ed van der Schaft

Al in februari dit jaar was het voor de SP-fractie duidelijk dat bewoners van de wijk Bastion/Bergvrede heel erg geschrokken waren van de bouwplannen voor een enorme woontoren aan de Bommersheufsestraat en dat er iets aan de plannen gedaan moest worden.

Lees verder
25 mei 2016

Oeps, Herindeling

Foto: Ed van der Schaft

Over de gemeentelijke herindeling, het samengaan van Zevenaar en Rijnwaarden is veel gezegd en gezwegen. Vooral de mening van de inwoners van beide gemeenten moest zo min mogelijk gehoord worden. Nadat een mogelijkheid voor een referendum is gesaboteerd, is ook stelselmatig informatie uit het herindelingsadvies geschrapt. De debatavonden werden strak geregisseerd; men moest vooral niet het idee hebben dat er nog een keuze was.

Lees verder
19 mei 2016

succesvolle informatieavond Diafaan!

Foto: Bjorn Zock

Met een grote opkomst van Diafaan medewerkers kijkt de SP terug op een succesvolle informatieavond. Samen met de FNV gaat de SP aan de slag om het leed voor de Diafaan medewerkers zo veel mogelijk te verzachten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier