h

Nieuws uit 2010

15 december 2010

SP trotseert de kou in Didam

Vanmorgen werden door de SP weer handtekeningen verzameld voor dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Ondanks de vrieskou waren de reizigers op station Didam bereid om te tekenen. Er kwamen veel klachten boven. Er zijn ongeveer 400 handtekeningen binnengehaald en er waren veel positieve reacties op de actie van de SP. Zoals te verwachten waren er vertragingen. De trein tussen Doetinchem en Winterswijk reed helemaal niet.

Actie in Didam

Lees verder
29 november 2010

Actie dubbel spoor Achterhoek in Duiven

Actie dubbel spoor
Evenals 2 weken geleden in Zevenaar, waren er nu in Duiven zo'n 20 SP-ers in alle vroegte vanaf 7 uur in touw, om treinreizigers op te roepen hun handtekening te zetten om de overheid te dwingen nu eindelijk eens werk te maken van de verdubbeling van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk.

Lees verder
26 november 2010

Gelderse SP stelt verkiezingsprogamma en kandidatenlijst vast

Provinciale VerkiezingenDe Gelderse SP leden aanwezig tijdens de regioconferentie op 13 november in Arnhem hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld waarmee de SP de komende provinciale verkiezingen van 2 maart 2011 ingaat. Eric van Kaathoven werd tot lijsttrekker verkozen.

Lees verder
22 november 2010

Stop duur Gemeentehuis, behoud van voorzieningen

De SP heeft op 3 november jl. een motie ingediend om het gemeentehuis slechts minimaal te verbouwen. Er moet natuurlijk worden voldaan aan ARBO, en brandveiligheidseisen maar, alle overige luxe wensen vindt de SP onnodig. Wat ons betreft komt er geen nieuwbouw! De besparingen die dit oplevert wil de SP inzetten om in de komende jaren de voorgenomen bezuinigingen op maatschappelijke instellingen te voorkomen. Bibliotheek, Musiater, Volkuniversiteit, speelplaatsen, buurthuizen, logopedie op scholen, sportclubs, peuterspeelzaal, zwembad, muziekschool enz., het moet er straks allemaal aan geloven.

Lees verder
22 november 2010

actie tegen armoede bij presikhaaf

Donderdagnamiddag 18 november verzamelden een aantal SP-ers uit Arnhem, De Lingewaard, Zevenaar en Westervoort, zich bij de Sociale Werkplaats Presikhaaf in Arnhem. In het kader van de landelijke actie tegen de armoede als gevolg van het beleid van het kabinet Rutte, werd geprobeerd de mensen van de Sociale Werkplaats een hart onder de riem te steken door te laten zien dat de SP ook voor hen opkomt.

Lees verder
15 november 2010

Massale steun van treinreizigers voor SP-actie dubbel spoor Achterhoek

Treinreizigers in de Achterhoek geven flinke steun aan de SP-actie voor dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Vanochtend gaf SP-statenlid Alex Mink het startsein voor de petitie “Laat de Achterhoek sporen!”. In Zevenaar haalde de SP tijdens de spits 600 handtekeningen op.

Lees verder

Pagina's

U bent hier